Blog | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευσίνα Πόγκα Μαρίνα | Nutrilife

Διαβάστε στο blog για επίκαιρα θέματα διατροφής, tips, συνταγές και συμβουλές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής
ΦίλτροAllTips ΔιατροφήςΔιατροφή & ΆθλησηΔιατροφή & ΠαιδίΔιατροφή & ΥγείαΔιατροφή & ΨυχολογίαΔιατροφική αξία τροφώνΣυνταγέςΧωρίς κατηγορία
No more posts
6 Σεπτεμβρίου 2022
stafylia-1b-e1662464045328.jpg

Η συμβολική αξία του σταφυλιού να αντανακλά την πραγματική του, η οποία έχει αποδειχθεί με τη βοήθεια της επιστήμης και εξακολουθεί να ερευνάται με εντυπωσιακά αποτελέσματα.


-νηστεία-φώτο--1280x1280.jpg

H Διαλειμματική Νηστεία είναι μία μέθοδος διατροφής η οποία  προωθείται ιδιαίτερα ως ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αλλά και ως τρόπος ενίσχυσης της ευεξίας και της καλής υγείας.


YPNOS2-scaled-e1656408963915-1280x1256.jpg

Ο ελλιπής ύπνος φαίνεται να σχετίζεται με αρκετά ζητήματα υγείας όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καρδιολογικά προβλήματα, μειωμένη αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού, ελάττωση της μνήμης, ψυχολογικές και ορμονικές διαταραχές, αλλά και  αυξημένο σωματικό βάρος.


fytika-galata_diatrofologos_elefsina-e1655314766697-1280x1566.jpg

Το αγελαδινό γάλα είναι από τις πρώτες τροφές που γευόμαστε ως παιδιά, ενώ πολλούς τους συνοδεύει σταθερά για όλη τους τη ζωή ως βασικό στοιχείο της διατροφής τους. 


diatrofologos_elefsina_poga-e1653300249447.jpg

Περίοδος εξετάσεων εν όψει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων με τη μνήμη και τη συγκέντρωση να χρειάζονται ακόνισμα. Σημαντικός ο ρόλος της διατροφής.


ENERGY-DRINKS-DIATROFOLOGOS-ELEFSINA-e1649061048573.jpg

Τα ενεργειακά ποτά –Energy Drinks – είναι το νέο διατροφικό trend στα άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας. Αν έχεις παιδί στην εφηβεία, τότε σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει ότι ένα μέρος απ' το χαρτζιλίκι του καταλήγει εκεί.


baby-scaled-e1647202726999-1280x1539.jpg

Το αγελαδινό γάλα αποτελεί για αναρίθμητες γενιές βασική τροφή για τα παιδιά καθώς περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, ασβεστίου, βιταμίνης Α και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων νεογνών φαίνεται να αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.