espa 2020 Προγράμματα διατροφής - Πόγκα Μαρίνα | Nutrilife

Προγράμματα διατροφής - Πόγκα Μαρίνα | Nutrilife

Eνημερωθείτε για τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής NUTRILIFE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Επίλεξε το διατροφικό πρόγραμμα που σου ταιρίαζει

Διατροφή και έλεγχος βάρους


Απώλεια βάρους

Όποιο και αν είναι το κίνητρό σου για να χάσεις βάρος, πρέπει να είναι ισχυρό. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι το έχεις βρει, θα σε βοηθήσω να το ανακαλύψεις. Θα σχεδιάσουμε μαζί το διατροφικό σου πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Θα σε στηρίξω και θα σε ενθαρρύνω να καταφέρεις τον στόχο σου.

Αύξηση βάρους

Ξέρω ότι η προσπάθεια για να πάρεις κιλά είναι για εσένα πολύ δύσκολη. Γνωρίζω πως επηρεάζει την ψυχολογία σου και καταλαβαίνω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από το ‘αύξησε το φαγητό’ που συνήθως ακούς. Το πρώτο βήμα είναι ο σχεδιασμός ενός διατροφικού προγράμματος για αύξηση βάρους, χωρίς αυτό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου. Το επόμενο βήμα είναι το πρόγραμμα αυτό να είναι βιώσιμο και ρεαλιστικό.

Διατήρηση βάρους

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η διατήρηση του βάρους σου , είναι ο επόμενος στόχος. Η μετάβαση από ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους στην καθημερινή διατροφή, πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να σταθεροποιήσεις την αλλαγή που πέτυχες, αλλά και να χαίρεσαι την ικανότητα που έχεις αποκτήσει να διαχειρίζεσαι τη διατροφή σου.

Ισορροπημένη διατροφή / Οικογενειακός προγραμματισμός

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ταχύτητα της καθημερινότητας, πολλές φορές μας απομακρύνει από την εφαρμογή μιας ισορροπημένης διατροφής. Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα διατροφικό πλάνο που θα χαρίσει υγεία και ευεξία τόσο σε εσένα όσο και στην οικογένειά σου.

Εγκυμοσύνη/ θηλασμός


Εγκυμοσύνη

Αν θηλάζεις το μωρό σου, η κατάλληλη διατροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις τα επιπλέον κιλά που πήρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξασφαλίζοντάς σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, την επαρκή παραγωγή γάλακτος για την συνέχιση του θηλασμού αλλά και την κατάλληλη σύστασή του, για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού σου.
Αν το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού παρουσιάσει κάποια δυσανεξία ή αλλεργία που σχετίζεται με τη διατροφή, το διατροφικό πρόγραμμα θα είναι τέτοιο, ώστε να καλύψει τις διατροφικές σου ανάγκες, αλλά και να προστατέψει την υγεία του μωρού σου.

Θηλασμός

Αν θηλάζεις το μωρό σου, η κατάλληλη διατροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις τα επιπλέον κιλά που πήρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξασφαλίζοντάς σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, την επαρκή παραγωγή γάλακτος για την συνέχιση του θηλασμού αλλά και την κατάλληλη σύστασή του, για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού σου.

Αν το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού παρουσιάσει κάποια δυσανεξία ή αλλεργία που σχετίζεται με τη διατροφή, το διατροφικό πρόγραμμα θα είναι τέτοιο, ώστε να καλύψει τις διατροφικές σου ανάγκες, αλλά και να προστατέψει την υγεία του μωρού σου.

Διατροφή για παιδιά και εφήβους


Έφηβοι

Η εφηβεία είναι μια ηλικία διαρκών αναζητήσεων και ανατροπών. Η διατροφή χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους εφήβους ως μέσω ένδειξης ανεξαρτησίας, διαφοροποίησης ή αντίδρασης. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια περίοδος αυξημένων διατροφικών αναγκών.

Αν είσαι έφηβος ή γονιός εφήβου και θες να αξιολογήσεις ή να ελέγξεις του βάρος σου, μπορώ να σε βοηθήσω να το κάνεις με απλό και εύκολο τρόπο. Θα σε κάνω να αγαπήσεις την υγιεινή διατροφή και να υιοθετήσεις συνήθειες που θα σε ακολουθούν για όλη σου τη ζωή.

Παιδιά

Για τον έλεγχο του βάρους ενός παιδιού, είναι απαραίτητη η διατροφική εκπαίδευση του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του. Τα προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά έχουν ως κύριο στόχο την τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών τόσο της οικογένειας όσο και του ίδιου του παιδιού. Όταν ένα παιδί έρχεται σε εμένα, θέλω να μάθει να τρώει σωστά, να αναγνωρίζει τις υγιεινές επιλογές και να εμπλουτίσει στη διατροφή του με ποικιλία τροφίμων.

Οι αυστηρές και περιοριστικές δίαιτες αδυνατίσματος είναι ακατάλληλες για την ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού. Στις περιπτώσεις που η απώλεια βάρους κρίνεται απαραίτητη, πρέπει να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο, έλεγχο και ρυθμό.

Εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής


Αθλητές – Αθλούμενοι

Η σχεδιασμένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Αν είσαι αθλητής έχεις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, που διαφοροποιούνται ανάλογα με το άθλημα, τις προπονήσεις , τη φάση της προετοιμασίας , την ηλικία και το φύλο σου.
Αν είσαι αθλούμενος και η άσκηση αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς σου, η κατάλληλη διατροφή θα αυξήσει την ενέργεια και την αντοχή σου, θα σε βοηθήσει να μειώσεις το λίπος και να αυξήσεις την μυϊκή μάζα.

Χορτοφάγοι

Η εφαρμογή μιας χορτοφαγικής διατροφής μπορεί να έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να δημιουργήσει και πολλές ελλείψεις αν δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένη και οργανωμένη.
Αν έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις μια χορτοφαγική δίαιτα, θα σε βοηθήσω να τη σχεδιάσεις και να την οργανώσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσλαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα να έχεις τα μέγιστα οφέλη για την υγεία σου.

Κλινική Διατροφή

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση πολλών παθήσεων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπερχοληστερολαιμία, η υπέρταση, η λιπώδης διήθηση του ήπατος κ.α. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης στην πορεία και την εξέλιξη πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων αλλά και σε διάφορες ορμονικές διαταραχές. Άλλωστε από την αρχαιότητα και τον πατέρα της ιατρικής (Ιπποκράτη) μας έχει μείνει η διατύπωση: ‘Η τροφή είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου’.

Διατροφικές Διαταραχές

Αν υποψιάζεσαι ότι πάσχεις από κάποια διατροφική διαταραχή, ζήτησε βοήθεια. Αν είσαι γονιός και υποψιάζεσαι ότι το παιδί σου πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή , ζήτησε βοήθεια από τους ειδικούς. Οι Διατροφικές διαταραχές (EDS) είναι πολύπλοκα ιατρικά και ψυχιατρικά νοσήματα που αντιμετωπίζονται από μια ομάδα επαγγελματιών υγείας, ανάμεσά τους και ο διαιτολόγος διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με το φαγητό και να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή θρέψη.