Ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα | Nutrilife

-χριστούγεννα.jpg

Μου αρέσει κάποια φαγητά να τα κάνω μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις, ένα από αυτά είναι και η παρακάτω συνταγή που την μαγειρεύω πάντα στις γιορτές των χριστουγέννων.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1, 5 -2 κιλά ψαρονέφρι ή σπάλα ή κοτόπουλο
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και 2 πορτοκαλιών
  • 1 κουτ Σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπα πετιμέζι
  • 1 κουτ. Γλυκού ματζουράνα και 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. κανέλα + λίγο μοσχοκάρυδο + αλάτι +πιπέρι
  • 1 1/2 φλ κόκκινο κρασί ή μηλίτη
  • 80 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
  • 50 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 50 γρ. Καβουρδισμενα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρέας και στην συνέχεια το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
  • Μαγειρευουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  • 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Συνοδεύουμε με basmati.

extra tips

Εάν επιλέξετε ψαρονέφρι δεν θέλει πολύ ώρα μαγείρεμα γιατί σκληραίνει το κρέας, περίπου 20-35 λεπτά.
Ακολουθήστε μας: