
ΥΛΙΚΑ
▪ 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
▪ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή μόνο ελαιόλαδο)
▪ 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
▪ 1 kg μανιτάρια σε φέτες
▪ 1 κουτ. Γλυκού αλάτι
▪ 2 με 3 κουτ. Σούπας φρέσκο άνηθο
▪ 1 κουτ. Σούπας μέτρια πάπρικα
▪ 2 κουτ. Γλ. Χυμό λεμονιού
▪ 3 κουτ. Σουπ. Αλεύρι
▪ 2 φλ. Νερό
▪ 1 φλ. Γάλα με χαμηλά λιπαρά ή καρύδας
▪ μαύρο πιπέρι
▪ μισό φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή καρύδας
▪ λίγο φρέσκο άνηθο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, τον άνηθο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 περίπου λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
2) Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια με χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3) Βάζουμε το γάλα και το πιπέρι. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται περισσότερο αλάτι.
4) Σερβίρουμε με μια κουτάλια γιαούρτι , λίγα μανιτάρια, φρέσκο άνηθο και πάπρικα.
Tip
Αν θέλεις το γιαούρτι μπορείς να το προσθέσεις μέσα στην κατσαρόλα στο τέλος χαμηλώνοντας τελείως την φωτιά και ανακατεύοντας καλά ζεσταίνοντας πολύ λίγο. Μετά από αυτό το σημείο το μείγμα δεν πρέπει να βράσει γιατί το γιαούρτι μπορεί να ‘κόψει’.







