Τα όσπρια είναι από τα πολυτιμότερα τρόφιμα στη διατροφή μας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες συχνά μειώνεται η κατανάλωσή τους γιατί θεωρούνται “χειμωνιάτικο” φαγητό.
Αν δοκιμάσει να τα μαγειρέψεις μ’ έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που τα έκανε η μαμά ή η γιαγιά σου, σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη.
Φτιάξε τα όσπρια σε μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή. Πρόσθεσέ τα σε κρύες σαλάτες ή μαγείρεψέ τα με καλοκαιρινά λαχανικά όπως η μελιτζάνα, οι πιπεριές, η φρέσκια ντομάτα κ.λ.π.
Ρεβίθια με μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρεβίθια που έχουν περισσέψει
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
- 1 κ. σ. πάπρικά γλυκιά + λίγη καπνιστή
- 1 κ. γλ. κύμινο
- αλάτι – πιπέρι
- 3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ. σ. κρέμα μπαλσάμικο
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ρεβίθια που έχουν περισσέψει σε ένα ταψί μαζί με λίγο ζωμό.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και γιαούρτι.
Σημείωση: αν δεν έχεις περισσευούμενα ρεβίθια, μπορείς να τα μαγειρέψεις εξ αρχής και να συνεχίσεις κανονικά τη διαδικασία.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά μερίδα: 300 γρ. )
Ενέργεια: 520 kcal
Υδατάνθρακες: 60,6 kcal
Πρωτεΐνες: 20,25 g
Λιπαρά: 22,35g