Φανταστικά μπισκότα βρώμης με μήλο και κανέλα.
Με ιδιαίτερη φίνα γεύση και μαστιχωτή υφή. Μπορούν να καταναλωθούν σαν σνακ αλλά και σαν ελαφρύ γλύκισμα με τον απογευματινό σου καφέ.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 μεγάλο μήλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ξεφλουδίζουμε το μήλο. Τρίβουμε το μισό στο λεπτό τρίφτη και κόβουμε το άλλο μισό σε πολύ μικρά κομματάκια. Ενσωματώνουμε το τριμμένο μήλο και τα μισά κομματάκια μήλου στο μείγμα μας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το χέρι. Κρατάμε τα υπόλοιπα κομματάκια στην άκρη.
- Πλάθουμε τα μπισκότα πατώντας τα ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια μήλου στα μπισκότα και πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στη ζύμη.
- Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 16-17 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά.
- Τα τοποθετούμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (Ανά μπισκότο 40 γρ. )
Ενέργεια: 140 kcal
Πρωτεΐνες: 3g
Υδατάνθρακες: 19 g
Σάκχαρα: 8g
Λιπαρά: 6,1 g