espa 2020 Κολοκυθόσουπα βελουτέ | Nutrilife

Κολοκυθόσουπα βελουτέ | Nutrilife

-ΒΕΛΟΥΤΕ--e1704734950279.jpg

Δεν υπάρχει νοστιμότερο και θρεπτικότερο τρόφιμο τον χειμώνα από τις σούπες.

Γεμάτες με θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, ότι δηλαδή χρειάζεται ο οργανισμός σου για να θωρακιστεί από τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον αποτελούν ιδανική λύση για να αντικαταστήσεις τα λαδερά φαγητά (που λόγω εποχικότητας είναι κυρίως καλοκαιρινά) στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο.

Μπορείς να την καταναλώσεις ως κυρίως γεύμα, προσθέτοντας γιαούρτι προκυμμένου να καλύψεις τις πρωτεϊνικές σου ανάγκες ή ως πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα που συμπεριλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Δοκίμασέ την και σίγουρα θα αποθηκευτεί στις αγαπημένες σου συνταγές.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΥΛΙΚΑ
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 2 πράσα (το άσπρο μέρος)  κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • 1 κγ. κολοκύθα σε κομμάτια (1 μικρή σαν αυτή του βίντεο)
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα
  • 3 μικρές /μεσαίες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (όσο μισό δάχτυλο)
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (σπιτικός ή αγοραστός)
  • 1 κουτ. Σούπας βούτυρο (πραγματικά κάνει τη μεγάλη γευστική διαφορά όμως μπορείς να βάλεις και 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο)
  • 2 κουτ. Γλ. Κύμινο
  • 1 κ. Γλ κουρκουμά
  • Λίγο μπούκοβο σε περίπτωση που την θέλεις λίγο καυτερή
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • Σπόρους chia ή κολοκυθόσπορους και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • Κρουτόν σπιτικά ή αγοραστά ( εγώ τα φτιάχνω στο λεπτό στην φριτέζα αέρος).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Ζεσταίνεις το βούτυρο χωρίς να το αφήσεις να κάψει.
  • Ρίχνεις το κρεμμύδι και το πράσο μέτρια κομμένα. Ανακατεύεις μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
  •  Προσθέτεις τα κομμάτια κολοκύθας, πατάτας και καρότου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (δεν έχει νόημα να τα ψιλοκόψεις γιατί μετά τα πολτοποιείς)
  • Τρίβεις το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και προσθέτεις το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και κουρκουμά.
  •  Ρίχνεις στην κατσαρόλα τον ζεστό ζωμό, σκεπάζεις και μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30 λεπτά.
  • Πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ.
  • Σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι (ταιριάζει και με κεφίρ) σπόρους chia ή κολοκυθόσπορους, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα κρουτόν.