Το αυγό είναι ένα τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας, φθηνό, πολύ γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του.
Η πρωτεΐνη του αυγού χρησιμοποιείται ως πρωτεΐνη αναφοράς για την αξιολόγηση της ποιότητας των πρωτεϊνών άλλων τροφίμων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ τα καροτενοειδή λουτείνη και ζεαξανθίνη που περιέχονται στον κρόκο του αυγού, προστατεύουν από τη μείωση της όρασης λόγω αύξησης της ηλικίας.
Η χοληστερόλη που βρίσκεται στον κρόκο του αυγού, φαίνεται ότι δεν επηρεάζει σημαντικά τη χοληστερόλη του αίματος.
Εντάξτε το στη διατροφή σας και δεν θα χάσετε.